zondag 27 juni 2010

maaltijd salade met chevre

Wat een plaatje! Een heerlijk frisse groene zomerse maaltijd salade.

Wanneer het zo warm is buiten heb ik weinig zin in warm eten en soms heb ik gewoon behoefte aan veel groente.
De salade is zo klaar en geserveerd met stokbrood met lekkere kaasjes of desnoods tapenade en een goed glas wijn, is een heerlijk compliment op een zwoele zomeravond.

Wat hebben we nodig:
Voor 2 personen:

400 gram gemengde kruidige sla (bijvoorbeeld rucola, eikenblad, spinazie, veldsla, enz)
8 zongedroogde tomaten in kleine stukjes
2 sjalotjes, waarvan 1 heel fijn gesneden en 1 in ringen
halve rode ui in ringen
handvol cherry tomaatjes
100 gram olijven
140 gram zachte geitenkaas (chevre)
handvol pijnboompitten
1 teentje knoflook
goede olijfolie
2 eetlepels pesto

Doe de pesto in een kom. Voeg hier het fijngesneden sjalotje aan toe. Voeg hier de zongedroogde tomaten, een beetje olijfolie, en het teentje knoflook aan toe. Roer dit even goed door totdat alles goed met elkaar vermengt is.
Rooster de pijnboompitten goudbruin. Halveer de cherry tomaatjes. halveer de olijven, en snijd de chevre in kleine blokjes.
Was de sla en verdeel dit over de borden. Verdeel hier de cherry tomaatjes, de olijven, de rode ui, en het sjalotje in halve ringen over. Brokkel de chevre over de sla. Verdeel het pesto mengsel over de borden en voeg eventueel naar smaak nog wat olijfolie toe. Strooi de pijnboompitten hierover.

Enjoy!

Eventueel kun je ook nog uitgebakken spekjes of bacon toevoegen.

Serveren met lekker stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen